Over Allez

Wereldbeat Zydeco noemen ze het zelf. Allez mama versmelt  Zydeco met Afrikaanse High-life gitaargrooves, alsof die twee werelden voor elkaar gemaakt zijn. Ze maken gebruik van allerhande Keltische- Ierse of Bretonse stijlcitaten, zonder dat het ook maar een moment gekunsteld klinkt. Wat ook geldt voor de Nederlandstalige teksten, die op een ontwapenende manier alledaags zijn. Allez Mama vraagt zich goddank niet af waarom de dag een nacht wordt. Alleen daarom verdient hun eigenzinnige Wereldbeat Zydeco een groter publiek dan de Bløfs en minstens zulke grote hits als het enigszins verwante Rowwen Hèze.
(Citaat: Henk van der Horst – OOR).

Allez Mama geeft (na een lange sabattical) vanaf 2013 weer af en toe optredens op festivals maar ook kleinere concerten krijgen de ruimte. Allez Mama is sfeervol, akoestisch of op volle sterkte op ieder optreden, swingend als op een Louisiana Fais Do Do (schuurfeest)

Lenny en ErikDe ‘Double Cluchin’ Zydeco die Allez Mama maakt wordt door hen doorspekt met blues, folk, funk & een vleugje polka. Alles bij de band staat vanaf hun prille bestaan (alweer 25 jaar) in dienst van de sfeer en het speelplezier.
De tijd dat de band  wel eens op televisie te zien was, ( RTL en de NPS / Raymann is laat) is al lang voorbij, maar de Hits “Je liegt dat je barst”, “Nog een zo’n dag en ik ben dood”, Marije en “Beter laat dan nooit” worden soms nog live gespeeld.

Toen de band na een aantal try-outs (o.a. in Yorkshire-engeland) weer officieel ging optreden op Het International Cajun & Zydecofestival in Raamsdonksveer, presenteerden ze gelijk hun nieuwe en waarschijnlijk laatste Cd “Lagniappe” Het geen in Louisiana betekent: “A little bit extra of een klein cadeautje). De teksten gaan over het leven, denkers, dromers, feestgangers en afhakers.

De band doet geen poging om het goed gerecenseerde album ‘De dubbele kick’ uit 2001 te overtreffen, want ze weet dat de Albums van Allez niet met elkaar te vergelijken zijn en een eigen kans verdienen. Natuurlijk ligt de nadruk bij alle albums op de Wereldbeat zydeco. De band treed nog steeds een aantal keren per jaar op.  Met de zelfde bezetting, alleen is er een nieuwe bassist, Erik van Es.

De groep speelt alleen nog ‘On Demand’

Bezetting: Allez Mama:

Lenny Laroux: Trekzakken, Accordeon & Zang
M ‘Baaf’ Stavenuiter: Drums & Zang
Peter de Frankrijker: Gitaar en zang
Erik van Es: Bas & Zang
Ad van Emmerik: Mondharmonica & Mandoline

Discografie:

CD: Hunkeren ( Koch-International ) 1994
CD: Zi Zo Zydeco ( Koch – International ) 1995
CD: Indiaan in de stad ( SKY – Telstar ) 1998
CD: De Dubbele kick (Silvox – Sil 063) 2002
CD: LIVE – Route Barree (Swamp records) 2007

CD: Lagniappe (Silvox – Sil 294) 2013